2022/2023: Програма за възстановяване и развитие на Сдружение Наш Свят

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации ’22“.

ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТА:

  • Турне Фейк Театър за нови публики Разпространение на спектакъла „#Фейк Театър/Фалшив свят в малки населени места и малцинствени групи. Осъществяване на турне на спектакъл на „#Фейк Театър/Фалшив свят“, продукция на Театър „Наш Свят“ в пет населени места във Варненска област с над 400 директни зрители.
  • Международно обучение за млади артисти

Създаване на едноседмично обучение за млади творци с международни преподаватели:  “Creative problem solving and using illustration and mix media in live performance” с лектор проф. Андрю Кулман, награден илюстратор и преподавател по графика и визуална комуникация в Бърмингамския университет, Великобритания. Специална семинарна сесия с д-р Надежда Джакова.

  • Пърформанс изложба за представяне на резултати от обучението Микс
  • Гостуващ международен спектакъл „Растеж“ – Организиране на гостуване на 2 международни представления от Младежки театър гр. Лайпцих Willkommen – Theater der Jungen Welt (theaterderjungenweltleipzig.de). Представленията са танцови и могат да привлекат както детска и младежка публика, така и хора със специални нужди и сензорни нарушения.

Спектакъл „Растеж:  Участват Денис Цветкович и София Стасив

Танцов спектакъл, използващ различни материи, трансформации и интерактивно общуване. Спектакълът е създаден за деца над 2г. възраст и е подходящ за семейства, но и възрастни. Когато растем играейки, ние сме свързани всички заедно в процес на растеж. Нека експериментираме, общуваме и се учим един от друг. Всичко около нас е сцена и всеки от нас може да участва в процеса на израстване и приемане.

БЕЗПЛАТЕН УЪРКШОП за млади артисти: „Концепция и изпълнение на пост-модерни спектакли за деца и семейства с движение, различни материи, движение и танц“ (работен език: английски с превод). Водещи на уъркшопа са Уини Карновка, директор на Младежки театър Лайпциг; Денис Цветкович и София Стасив

– Фокус групи & Aнализ на публики, обобщени в публикацията Стратегия за публики на театър „Наш свят“. Публикуване на книгата „Театърът като терапия“ на Ива Панева

 

Микс-медия и материя –  интервюта с проф. Кулман и д-р Ива Панева

Tурне на спектакъл „#Фейк Театър/Фалшив свят“

Микс медия и материя – международно обучение за млади творци с проф. Андрю Кулман, Великобритания

Релакс спектакъл „Растеж“ – Младежки Театър Лайпциг в София, България

Уъркшоп с млади актьори в Университетски Театър НБУ (Водещи: Уини Карновка, Директор на Младежки Театър Лайпциг и Актьорите/танцьори от спектакъл Растеж)

 

Анализ на публики
Представление Растеж
Обучение с А. Кулман
Уъркшоп

 

 

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top