Младежи от най-опасното село в България мечтаят за по-добро бъдеще

Младежите от с. Синдел и други села от община Аврен успяха да участват в проект организиран от Сдружение „Наш Свят“  с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура. Проектът „Mечта или реалност: аудио-визуални продукти за деца и младежи от етническите малцинства” даде възможност да се проведат творческите ателиета „Аудио-визуални продукти“, „Фотография“, „Приложни еко изкуства“ и „Екологична и Културна Идентичност“.

Над 100 деца и младежи успяха през последната година успяха да създадат творчески екологични продукти, истории и филми с цел превенция на маргинализация, изразяване на културна идентичност и изграждане на екологичната култура. Проектът реализира изложбата “Мечта или реалност“ и кратки документални авторски филми на участниците.

Много от младите момичета от региона опровергават предразсъдъците и споделят как мечтаят да станат учителки, да работят в сферата на химията и медицината. Ръководителят на проекта, Ива Панева, която е автор, режисьор и психолог споделя:

„Необходимо е да се дава шанс на младите за по-добро и различно бъдеще и реализация. Чрез творчески дейности и фокусирани дискусии, независимо от обкръжаващата среда, младите хора осъзнават, че има възможност за развитие. Промяната на нагласите им ще доведе до подобряване на поведението им и отношението към околната среда.“

Авторските истории, които младите участници реализират по проекта, могат да бъдат гледани в Ютюб канала на Сдружение Наш Свят.

Промо филм на проекта: https://youtu.be/VsVSevweMS8

Кратък филм „Да опазим природата“: https://youtu.be/0b5DEqoXero

Кратък филм „За какво мечтаеш?“: https://youtu.be/RlF26ZUaeGU

Shopping Cart
Scroll to Top