2020/2021: #Фейк театър

„Като си млад живееш на макс и следваш собствения си ритъм. Не позволяваш другите да диктуват живота ти, искаш свобода и вярваш, че си безсмъртен.“ Захари, 27г.

Спектакълът „Хаштаг # Фейк Театър“ с драматург и режисьор Ива Панева представя театрална интерпретация на актуални теми вълнуващи юношите и младежите в България. Чрез интригуващ наратив, автентични сценични образи и сюжетни линии, разработени и базирани на актуални проблеми, но изградени като художествена фикция, спектакълът представя основните си теми: търсенето на смисъл, мотивация, баланс между да бъдеш себе си и да се харесаш на другите, травмите от тормоза, агресивността, родителския натиск, сексуалността и изкушенията от наркотици, адреналин и алкохол. Драматургичният подход набляга на социалната и обществена значимост на заложените в спектакъла теми. Творческата стилистика на спектакъла е достъпна и атрактивна за младите хора, но в същото време режисьорският подход съдържа образователна насоченост по отношения на ситуации и теми като сексуалност и леки наркотици, които в българското общество са често неразбрани и представяни само като сензация или табу.


Синопсис:

Това е историята на едно семейство, което се опитва да даде най-доброто от себе си в отглеждането на сина си, да му осигури образование и бъдеще. В безпаричие, опити за справяне с реалността, синът не успява да отстои на изкушенията свързани с незаконната престъпност, постепенното пристрастяване към наркотици, липса на мотивация за образование, крайно поведение и агресия към близките. В името на успех и пари на всяка цена, младежът тръгва в пагубна посока, от която го изкарва самоосъзнаването и любовта.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Shopping Cart
Scroll to Top