2023: „ЕКО Мечти“ – авторски спектакъл на Ива Панева за деца 5-10 г. на тема превенция на замърсяването

Синопсис: 

Образователен екологичен спектакъл за деца от 5г. – 12г.

Човек от бъдещето идва на Земята, за да сподели с децата опита си, затова какво те самите могат да направят за опазването на околната среда с цел възпрепятстване на бъдеща екологична катастрофа. Едно магическо пътуване до Амазонската екваториална гора, за да се спасят животните там, както и преживявания с делфините и рибите в Черно море. Чрез песни и танци, децата учат как да рециклират и в края цялата публика става част от спектакъла.

 

Образователен ефект на спектакъла: 

Спектакълът се превърна в много успешен културен продукт, който не само се харесва на децата, но и на учителите по екология и специализирани предмети, защото включва учебен материал на тема екологични опасности, замърсяването от боклуци и вредата за климата и рибите, който е представен със средствата на театрално изкуство.

Благодарение на спектакъла, децата осъзнават опасността и необходимостта да участват активно в опазването на околната среда. През цялото време актьорът контактора активно с публиката и интеракцията рефлектира в обмен на идеи и знания, които карат децата да се чувстват съпричастни към проблема. Има моменти, заложени в спектакъла, в който децата се включват в представлението.

 

Медиите за спектакъла:

Иновативно обучават децата на Варна как правилно да изхвърлят отпадъците (varna24.bg)

Shopping Cart
Scroll to Top